BulliLab, Mr. Wonderfull i la casa de fusta més alta de Barcelona acullen els premiats de la Fira del Jove Emprenedor

>>> La mostra i competició de projectes emprenedors va tornar a premiar els guanyadors amb un ‘innovation trip’ per iniciatives que tenien relació amb els seus propis projectes.

>>> Amb el viatge, tanca oficialment la tercera edició de la Fira, impulsada per Goral, coorganitzada amb l’Ajuntament de Cardona i desenvolupada per E2S.

Els guanyadors de la tercera edició de la Fira del Jove Emprenedor van recollir aquest dilluns el seu premi. Però no va ser un premi material, com és habitual, sinó una experiència que té com a finalitat donar-los una empenta en el seu camí emprenedor: un “innovation trip” o viatge a la innovació que els va dur a conèixer iniciatives relacionades amb els seus propis projectes.

Els 15 joves, dos dels seus tutors i una responsable de Goral vam viatjar a Barcelona per a conèixer d’aprop experiències de persones que excel·leixen com a creatius i emprenedors.

La primera visita es va realitzar a la construcció de la casa de fusta més alta de Barcelona. casa fustaEn Pere Linares de House Habitat, ens va explicar molt bé l’èxit que com a bon emprenedor han assolit, trobant una solució per a un determinat sector de la població que té clar el tipus de vivenda que vol: cases ecològiques, bioclimàtiques o d’energia zero que es basen en un disseny intel·ligent i en materials d’aïllament eficients. Aquest tipus de cases està comprovat que tenen una reducció de costos d’energia del 70%.

També han sabut buscar els col·laboradors, especialistes en cada part de la solució, tant de materials constructius com de sistemes d’energia, com en màrqueting i difusió de la notícia i el resultat ha estat un èxit sense precedents. En un sector com és el de la construcció que porta tants anys estancat, la demanda d’aquest tipus de cases està creixent molt. Per tant, ells han sabut ser els pioners!

IMG_20150629_105833

La segona visita va ser a la Fundació del Bulli, el Bullilab. Els seus responsables van explicar molt detalladament aquest nou macroprojecte que està duent a terme el prestigiós cuiner Ferran Adrià amb la col·laboració d’un equip de 60 persones.

IMG-20150629-WA0011

El BulliLab és un espai situat a Barcelona on l’equip de Ferran Adrià més equips d’investigadors procedents de grans empreses col·laboradores, treballen sobre diferents projectes sota el paraigües de Sapiens, que és la metodologia d’estudi i anàlisi evolutiu i creatiu que apliquen en cadascuna de les disciplines de la gastronomia que estudien. Al final, volen tenir l’enciclopèdia més gran que mai s’ha fet sobre gastronomia. Col·laboren amb companyies multinacionals com Disney, Circ du Solei o Telefònica. Més endavant, aquesta metodologia es podrà utilitzar en el camp educatiu i de la innovació. Un complex projecte per a un gran geni.
IMG-20150629-WA0024

Després d’aquestes dues visites, els participants necessitaven agafar forces. El dinar va ser al Caixaforum, on els va rebre el seu director i alhora president de Goral (impulsor de la Fira), Valentí Farràs.

IMG_20150629_141018

I després de dinar van visitar Mr. Wonderfull. Fa 4 anys, dos dissenyadors gràfics van tenir una idea que cobria una necessitat, van començar a llençar missatges positius (molt ben dissenyats) a les xarxes socials i ara ja tenen una plantilla de 50 treballadors i una facturació a l’alça. Espectacular!

IMG_20150629_155429

Goral va regalar un llibre a cadascun dels guanyadors, fet per Mr.Wonderfull, on s’explica de forma molt visual què vol dir ser emprenedor. Els seus autors, Javi i Angi, van signar i dedicar pacientment tots els llibres.

IMG_20150629_162250

IMG_20150629_163301

Al final del dia, satisfacció compartida.

Sigueu honestos, busqueu col·laboradors, treballeu intensament, busqueu solucions, la inspiració t’ha de trobar treballant, … De ben segur, les frases que ens han dit aquests emprenedors sortiran en molts dels nostres pensaments d’ara en endavant, tant per als joves com per als grans, per això aquest premi té un valor immaterial incalculable, perquè formarà part del nostre coneixement per sempre!

 

Warning: printf(): Too few arguments in /usr/home/firajoveemprenedor.cat/web/wp-content/themes/sela/inc/template-tags.php on line 343

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *