La Fira del Jove Emprenedor consolida la seva aposta per fomentar l’esperit innovador entre els joves

Més de 160 alumnes de 9 escoles de la Catalunya central fan realitat els seus projectes empresarials al certamen cardoní.

IMG_0955

Cardona va acollir diumenge passat la 4a edició de la Fira del Jove Emprenedor de la Catalunya central amb una alta participació d’alumnes que van presentar fins a 35 projectes d’empresa i negoci.

La jornada va arrencar de bon matí amb la presentació, als estands de la plaça de la Fira, dels projectes participants al certamen. El plat fort de la jornada es va viure al saló de sessions de l’Ajuntament cardoní, que va acollir la competició dels projectes finalistes al certamen. Els 15 equips finalistes van defensar els seus projectes davant d’un jurat format per Josep Tristany, regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Cardona; Ramon Vilajosana, president de l’Associació d’Empresaris de Cardona; Josep Maria Borés de l’Associació d’Empresaris per al Solsonès i Valentí Farràs, de l’Associació Goral, Iniciatives Cardonines. 

Mitjançant el format de “pitching” o exposició oral breu, els membres dels equips seleccionats -5 per cada una de les 3 categories del concurs- van exposar al públic els seus projectes. Els assistents van poder conèixer les propostes de negoci i empresa que cada equip havia creat i desenvolupat per a la Fira a les seves escoles durant el curs.

Tecnologia, salut i bellesa guanyen els premis de la Fira
En la categoria “Before”, el projecte guanyador va ser “Smag”, de l’Escola Vedruna Carme Cardona, consistent en una bateria per aparells electrònics que es carrega amb el moviment.

La categoria “After” la va guanyar el projecte “Companys Especials”, de l’Escola Montserrat Sant Vicenç de Castellet, una empresa pensada per proporcionar benestar integrat, mitjançant la interacció de persones i animals de companyia.

En la categoria “Youth” el projecte guanyador va ser “Bgromming”, de l’Escola Montserrat de Sant Vicenç de Castellet, consistent en la creació d’una empresa dedicada a l’estilisme de barbes i bigotis.

El jurat va lliurar una menció especial al projecte “Matèria”, de l’IES Sant Ramon de Cardona, que proposava la creació d’una empresa de mobiliari, utilitzant com a matèria prima fusta reciclada i la recuperació de mobiliari vell a través de la restauració.

IMG_0899

El jurant va destacar l’originalitat de les propostes presentades i va valorar de manera molt destacada la qualitat de les presentacions realitzades. El premi pels equips guanyadors consistirà en un “innovation trip” o viatge d’innovació per conèixer destacades empreses de Catalunya que tinguin relació amb el contingut dels seus projectes.

Un cop finalitzat el pitching, el meteoròleg de TV3, Tomàs Molina, va pronunciar la conferència “L’emprenedoria, l’art de no avorrir-se mai!”. La Fira va concloure amb l’acte de lliurament de premis als equips guanyadors per part dels membres del jurat i l’alcalde de Cardona, Ferran Estruch, que va felicitar “als participants i als organitzadors de la Fira per l’èxit de l’edició d’enguany”. Estruch va explicar que Cardona està impulsant diverses accions de dinamització de la vila i es va mostrar convençut que iniciatives com aquesta “contribueixen a fer de Cardona un poble emprenedor”.

IMG_0933

També van participar a la Fira els alumnes de 6è de primària de les escoles de Cardona i Solsona que van realitzar una sessió conjunta, conduïda pel consultor Santi López Villa, sobre emprenedoria.

La Fira del Jove Emprenedor de la Catalunya Central està organitzada per l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona i compta amb diversos col·laboradors locals, com el Consell Comarcal del Solsonès, les associacions empresarials de Cardona i Solsona, el Cinema Amateur Cardoní, Goral, la Fundació Vila Medieval i les empreses Semen Cardona, E2S Produccions, Vidmar, Flequers de Cardona i La Caixa. La Fira va néixer amb l’objectiu de fomentar l’educació emprenedora entre els joves i inculcar l’esperit creatiu i innovador dels alumnes.

IMG_0938

IMG_0885

Warning: printf(): Too few arguments in /usr/home/firajoveemprenedor.cat/web/wp-content/themes/sela/inc/template-tags.php on line 343

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *