Tomàs Molina assistirà a la Fira del Jove Emprenedor de la Catalunya Central que se celebra diumenge vinent a Cardona

La Fira 2016 compta amb la participació de més de 160 alumnes i 35 equips de 9 centres educatius de la Catalunya Central.

El popular meteoròleg de TV3 obrirà la competició que escollirà els tres millors projectes emprenedors que es presenten a la Fira.

fira-jove-emprenedor2016web

Més de 160 alumnes de 9 escoles de la Catalunya Central participaran diumenge vinent, dia 22 de maig, a la Fira del Jove Emprenedor de la Catalunya Central que se celebra per quart any consecutiu a la vila de Cardona.

La iniciativa, pensada per fomentar l’esperit emprenedor entre els joves estudiants, reunirà a la vila ducal un total de 35 equips que participaran en una competició que adopta el model de “pitching” o exposició oral breu en la qual cada equip presentarà el seu projecte a un jurat que valorarà i puntuarà les propostes i premiarà el millor projecte de cada categoria.

L’encarregat d’obrir la competició serà el meteoròleg Tomàs Molina, Cap de meteorologia de Televisió de Catalunya, President del Consell Català de la Comunicació Científica i professor de la Universitat de Barcelona. La competició se celebrarà al saló de sessions de l’Ajuntament de Cardona i el premi consistirà en un “innovation trip” o viatge d’innovació per conèixer destacades empreses de Catalunya que tinguin relació amb el contingut dels projectes guanyadors.La competició consta de tres categories segons les edats dels equips: Before (per alumnes de tercer i quart d’ESO), After (per alumnes de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà) i Youth (per alumnes de Cicles Formatius de Grau Superior).

En aquesta edició, la Fira del Jove Emprenedor de la Catalunya Central, compta amb la participació d’estudiants d’ESO, Batxillerat i cicles formatius de 9 centres educatius del Bages, el Berguedà, el Solsonès i l’Anoia. Els 35 equips que es presenten a concurs han creat i desenvolupat els seus projectes als seus centres en hores lectives i fora també de l’horari escolar, amb el seguiment de professors i, en alguns casos, de tutors voluntaris.

Durant tot el matí, la plaça de la Fira acollirà la mostra de projectes emprenedors
Els actes de la Fira 2016 començaran a les 10 del matí amb l’exposició de projectes i venda de productes als estands de la plaça de la Fira. Paral.lelament es donarà el tret de sortida del pitching amb la conferència “L’emprenedoria, l’art de no avorrir-se mai!”, a càrrec de Tomàs Molina i, seguidament, s’iniciarà la competició. A les 12:30 hores les autoritats visitaran els estands de la fira i entrega els diplomes acreditatius a tots els participants. A les 13:30 hores s’anunciarà el veredicte del jurat i es farà el lliurament de premis. Per altra banda, de les 9:30 a les 11 hores es farà una presentació col•lectiva de l’alumnat de 6è de primària conduïda per Santi López Villa, consultor en organitzacions, persones i desenvolupament local i escriptor.

La Fira del Jove Emprenedor de la Catalunya Central està organitzada per l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona, seguint el format dels anys precedents, i compta amb diversos col·laboradors locals, com el Consell Comarcal del Solsonès, les associacions empresarials de Cardona i Solsona, el Cinema Amateur Cardoní, Goral i les empreses Semen Cardona, E2S Produccions i Flequers de Cardona.

L’any passat, la Fira del Jove Emprenedor de la Catalunya Central va comptar amb la participació de 150 alumnes de diversos centres educatius de les comarques centrals que van presentar una quarantena de projectes al certamen. La Fira va néixer amb l’objectiu de fomentar l’educació emprenedora entre els joves i inculcar l’esperit creatiu i innovador dels alumnes.

Warning: printf(): Too few arguments in /usr/home/firajoveemprenedor.cat/web/wp-content/themes/sela/inc/template-tags.php on line 343

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *